Case cu specific traditional

Tema de proiectare propune o reinterpretare contemporană a caselor tradiționale maramureșene într-o zonă a orașului Baia Sprie, gândită pentru a satisfice atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic nevoile actuale ale utilizatorului.

Volumetric casa este simplă și totuși sofisticată, cu materiale rustice, dar tratata într-o manieră contemporană și surprinzând ideea de tradițional. Conceptul propus pornește de la forma clasică a casei tradiționale cu prispă pe latura lungă. Un volum simplu având la baza prisma dreptunghiulară cu acoperiș în 4 ape cu decupaje (logie), păstrând caracterul tradițional dar aducând o notă de contemporaneitate casei sunt câteva dintre elementele specifice caselor tradiționale maramureșene de la care am pornit.

Casa va fi realizată pe structură din lemn și vitraje mari asigurând necesarul de iluminare și confort. Din punct de vedere al finisajelor, se vor realiza placări cu piatră naturală și lemn, iar învelitoarea va fi realizată din plăci de ardezie. Funcțional, la parter este amenajată zona de zi cu camera de zi, loc de luat masa, bucătăria și o baie, iar planul mansardei adăpostește zona de noapte, cu două dormitoare, două băi și un dressing. Toate spațiile răspund nevoilor unei familii contemporane într-un context tradițional.

Year : 2022

Client : Privat

Suprafata : 170 m²

Locatie : Baia Sprie, Romania

Alte proiecte

Telefon

0744 820 603

Adresa Noastra

Aleea Marasti Nr 6, Baia Mare, Romania