Bloc de locuinte sociale

Pornind de la necesitatea construirii unor locuințe sociale cu un budget redus, prin proiect se propune o construcție pe cât de simpla pe atât de contemporană, cu finisaje exterioare simple precum tencuiala decorativă, cărămidă de sticla și tablă.

Contrastul se joacă între fațadele contemporane, gândite într-o cromatică neutră cu nuanțe de gri și alb şi petele de culoare verde aduse de balustradele din tablă expandată și tâmplăriile din PVC verde. Din dorință de a schimba puțin viziunea asupra locuințelor sociale și de a aduce puțin ludic în zona socială s-a urmărit și un joc al golurilor pe fațade care reușește să însuflețească și să schimbe percepția asupra acestui program de arhitectură.

Proiectul propune un număr de 60 de apartamente repartizate pe 5 niveluri. Fiecare nivel dispune de un număr de 12 apartamente organizate în doua corpuri de clădire care au ca nucleu central un spatiu comun pentru interacțiune socială, precum și scara de acces la fiecare nivel.

Având o suprafață de teren generoasă s-a dorit o conexiune cu natura, un loc de recreere și socializare, astfel în incintă s-a propus amenajarea unui parc public cu loc de joacă pentru copii, mobilier urban, spații de recreere și sport, pistă de biciclete și alei pietonale.

An : 2021

Companie : Privat

Proiect : Bloc locuinte sociale

Locatie : Baia Mare, Romania

Telefon

+40 372 731 982

Adresa Noastra

Aleea Marasti Nr 6, Baia Mare, Romania